Vastlakuklid

  • Tainas:
  • 2,5dlpiima
  • 25gpärmi
  • 100gsuhkrut
  • 0,5tlsoola
  • 500gjahu
  • 100gvõid
  • 1muna (kuklite määrimiseks)
  • Täidis:
  • 3dlrõõska koort (35%)
  • 2-3slsuhkrut
  • 100gvaniljepudingut
  • 100gvanilje kohupiimakreemi
  • kirsi moosi
  • Serveerimiseks:
  • tuhksuhkrut

Valmistamine:

Kuumuta piim käesoojaks (37 kraadi). Hõõru pärm, suhkru ja soolaga ühtlaseks. Vala segades juurde piim. Lisa  segades juurde jahu ja seejärel pehme või. Sõtku seni, kuni tainas käte ja kausi küljest lahti lööb. Lase tainal soojas rätiku all kerkida u 30 minutit.

Seejärel jaga tainas 7ks (iga tainapall peaks kaaluma ca 130g). Sõtku igat tainapalli veel eraldi korralikult ning rulli käte vahel pallid ilusti sileda ja läikiva pinnaga kukliteks. Lase pallidel ca 10 minutit küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil kerkida. Seejärel määri kuklid pealt lahtiklopitud munaga ning küpseta 180 kraadi juures 20-25 minutit.

Vahusta koor pehmeks vahuks, lisa suhkur ning vahusta kuni tugevate tippudega vahuks (jälgi, et vahukoort üle ei vahusta!). Sega puding ja kohupiim omavahel. Lõika jahtunud kuklitel „müts” pealt maha ja uurista pisut kuklisisu välja. Seejärel pane igasse kuklisse 1 sl moosi, seejärel jaota kuklitesse kohupiimasegu ning kata pealt vahukoorega. Aseta kuklitele peale eelnevalt äralõigatud müts ning raputa kuklid üle tuhksuhkruga.

Pilt: Lihtsadretseptid.ee
Retsept: Kokkama.ee

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.