Tomatiketšup

  • 1,5kgkoorimata tomateid
  • 35gDemerera suhkrut
  • 1tlsoola
  • 5slõunaveiniäädikat
  • Maitseained:
  • 10pipratera
  • 1tlsinepiseemneid
  • 1kaneelipulk
  • 1muskaatpähkel
  • 3-4loorberilehte
  • 0,5tlnelki

Valmistamine:

Lõika koorimata tomatid neljaks eemaldades varred ja aseta need potti. Lisa suhkur, sool, äädikas. Seejärel valmista ürdikotike (võta tükk puhast marlit või laia sidet, aseta sinna maitseained ning sule kotike niidiga), ning aseta see samuti potti.

Seejärel aseta pott pliidile, lase segu suurel kuumusel keema ning seejärel alanda kuumust ning keeda tasasel tulel segu ca tund-poolteist, aegajalt segades. Keemisel tekkinud vaht korjata ära.

Eemalda maitseainekotike ja püreesta tomatimass.  Soovikorral võib lisada juurde maitseaineid.

Kalla ettevalmistatud pudelitesse-purkidesse.

Sellest kogusest tuleb umbes 850g ketšupit.

Säilib suletud pudelites/purkides ligikaudu pool aastat, avatult ligikaudu nädal!

Pilt: Lihtsadretseptid.ee
Retsept: Ragne Värk, ajakiri "Maret"

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.