Suitsuvorsti pirukad

  • Taigen:
  • 30gpärmi
  • 1,5tlsuhkrut
  • 1tlsoola
  • 0,5lpiima-vee segu
  • 100gsulatatudvõid
  • 1muna
  • 1,2kgjahu
  • Täidis:
  • 4keedetud muna
  • 1sibul
  • 500gsuitsuvorsti
  • 3splsulatatud võid
  • Pirukate määrimiseks:
  • 1muna

Valmistamine:

Pärm segada suhkru ja soolaga vedelaks, sulatatud või lisada piima-vee segule. Seejärel lisada muna pärmile ning ühendada piima-vee seguga.

Segada ühtlaseks,järk järgult lisada ka jahu,kuni saab taigna,mis kausi ja käte küljest lahti lööb ja on palliks moodustunud.

Kergitada soojas kohas käterätiku all,kuni taigna kogus on kahekordistunud.

Taigen rullida jahusel laual õhukeseks. Aseta umbes üks teelusika täis täidist taignale, ning kata. Vormi pirukas nt. tagurpidi klaasi abil, vajuta ääred üle ning määri pealt lahtilöödud munaga.

Täidis:

Suitsuvorst ja sibul ajada läbi hakkliha masina, või kui seda ei ole hakkida hästi väikesteks tükkideks. Keedetud muna hakkida või vajutada kahvliga peeneks. Lisada 3spl sulatatud võid. Segada täidise koostisained kokku ning vajadusel maitsestada.

Küpsetada 180-kraadi juures, 15-20 minutit.

Pilt: Lihtsad retseptid
Retsept: Ivi erakogu

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.