Šokolaadivaht

  • 200gtumedat šokolaadi (nt. Bitter)
  • 1dlpiima
  • 4munavalget
  • noaotsaga soola
  • 2slsuhkurt
  • Kaunistuseks:
  • granaatõunaseemneid, mustikaid

Valmistamine:

Sulata šokolaad vesivannil. Kui tarvis, vala sulanud šokolaad töö edasist käiku arvestades suuremasse kaussi. Kuumuta piim keema, vala veel soojale šokolaadile. Sega lusikaga õrnalt ühtlaseks.

Vahusta munavalged sutsu soolaga pehmetipuliseks vahuks. Lisa suhkur ja vahusta, kuni vaht on paks ja läikiv. Tõsta kolmandik munavalgevahust šokolaadisegu hulka. Sega läbi, et massi veidi vedeldada ja ühtlustada.

Lisa ülejäänud munavaht ja sega lusika või spaatliga õrnalt, aga ühtlaselt vahu hulka. Tõsta šokolaadivaht pokaalidesse või tassidesse. Söö kohe või hoia 1-2 tundi enne serveerimist külmkapis, et vaht veidi taheneks.

Pilt: Lihtsad retseptid
Retsept: Mari-Liis Ilover "Kergemad klassikud"

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.