Šokolaadisaiad

  • Tainas:
  • 50gtoasooja pärmi
  • 2dlkäesooja piima
  • 1dlsuhkrut
  • 0,5tlsoola
  • 1muna
  • 8dlnisujahu
  • 200gtoasooja võid
  • Täidis:
  • 50gpehmet võid
  • 1munakollane
  • 2tlvanillsuhkrut
  • 1dltuhksuhkrut
  • 0,5dlmõru kakaopulbrit
  • Määrimiseks:
  • 1muna
  • Kaunistamiseks:
  • pärlsuhkrut

Valmistamine:

Hõõru pärm soola ja vähese suhkruga vedelaks. Sega juurde käesoe piim. Lisa muna, ülejäänud suhkur, jahu ja või, sõtku ühtlaseks taignaks. Jäta rätiku alla kerkima 1 tunniks. Sega kokku täidiseained. Tõsta tainas jahusele lauale ja sõtku läbi, seejärel rulli umbes 70x25cm suuruseks ristkülikuks. Määri täidis tainale. Keera kokku nagu rullbiskviit. Lõika 15-20 tükiks ja tõsta need paberist muffinivormidesse, mis pane ahjuplaadile või muffinipanni pesadesse. Lase räti all kerkida 1 tund, määri lahtiklopitud munaga ja puista üle pärlsuhkruga. Küpseta 225 kraadises ahjus 15-18 minutit (pöördõhurežiimil 7-8 minutit).

Pilt: Lihtsadretseptid.ee
Retsept: "Väike saiaraamat" Lia Virkus

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.