Sidrunivõie ehk lemon curd

  • 75 gmagedat toasooja võid
  • 150 gsuhkrut
  • 3muna
  • 1 dlvärskelt pressitud sidrunimahla
  • 1 splriivitud sidrunikoort

Valmistamine:

Pane kaussi toasoe või ja suhkur, mikserda u 2 minutit. Lisa ükshaaval munad. Iga muna lisamise järel mikserda segu ühtlaseks. Seejärel lisa sidrunimahl. Segu näeb välja tükiline, aga ühtlustub kuumutamisel.

Vala segu paksupõhjalisse potti ja kuumuta pidevalt segades u 15 minutit. Kuumutamisel segu pakseneb ja muutub kreemjaks võideks. NB! Keema ei tohi lasta!

Tõsta valmis võie pliidilt ja lisa riivitud sidrunikoor. Vala võie purki ja kaaneta. Jahtudes pakseneb võie veelgi.
Külmkapis säilib lemon curd nädala, sügavkülmas 2 kuud.

Pilt: Lihtsadretseptid.ee
Retsept: https://mariliisilover.com/

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.