Sidruniga toorjuustu-hapukoorekook

  • Põhi:
  • 150gmartsipani
  • 100gvõid
  • 3dltäisterajahu
  • 1muna
  • 0,5dlsuhkrut
  • Täidis:
  • 3suurt toasooja muna
  • 350gtoasooja toorjuustu
  • 350gtoasooja hapukoort
  • 1sidruni riivitud koor
  • 1dlsidrunimahla
  • 1,75dlsuhkrut

Valmistamine:

Põhja jaoks haki külm või jahu sees peeneks, lisa riivitud martsipan, suhkur, muna ja sõtku tainas ühtlaseks. Vooderda 24-cm koogivorm küpsetuspaberiga ja jaota tainas koogivormi põhjale ja servadesse. Hoia koogipõhja u 30 minutit külmkapis. Seejärel küpseta põhja 200-kraadises ahjus umbes 8 minutit.
Sega täidise koostisosad omavahel ühtlaseks, vala eelküpsetatud koogipõhjale ja küpseta kooki ahju alumises osas 165-kraadi juures u 50 minutit. Poole küpsemise ajal võib koogile peale puistata mandlilaaste.
Enne serveerimist lase koogil maha jahtuda ja külmas seista paar tundi või üleöö.

Pilt: Lihtsadretseptid.ee
Retsept: perenaine.ee

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.