Sefiirikorvikesed

  • Täidis:
  • 1 dlmustsõstramoosi
  • Muretainas:
  • 100 gkülma võid
  • 150 gnisujahu
  • 1 splsuhkrut
  • 2-3 splkülma vett
  • Sefiir:
  • 3munavalget
  • 300 gsuhkrut
  • näpuotsaga sidrunhapet
  • 0,25 dlhaput õuna-, sõstra- või jõhvikamahla või vett

Valmistamine:

Valmista esmalt muretainakorvikesed.

Sega kausis jahu ja suhkur. Lisa kuubikuteks lõigatud külm või ja haki noaga ühtlaseks puruks. Lisa külm vesi ja sega ühtlaseks tainaks. Vormi tainas palliks ning eejärel vajuta lapikuks kettaks, mässi toidukilesse ja aseta pooleks tunniks külmkappi. Seejärel rulli tainas veidi jahusel pinnal lahti, lõika kettad ja suru võitatud vormidesse (kui võimalik, pane korvikesed veel umbes 15 minutiks külmkappi või isegi sügavkülma). Küpseta korvikesi 225-kraadises ahjus umbes 10 minutit kuni tainas on ilusti läbi küpsenud ja korvikesed kuldsed.

Sefiiri valmistamiseks keeda esmalt siirup. Selleks pane suhkur, mahl või vesi (valge sefiiri jaoks siis viimane) ning sidrunhape potti ning keeda nõrgal kuumusel siirupiks (kui sul on suhkrutermomeeter, siis peaks see näitama 118 C).

Vahusta munavalged puhtas kausis tugevaks vahuks. Lisa samal ajal edasi vahustades kuum siirup peene nirena munavalgevahu hulka. Seejärel jätka vahustamist veel umbes 8 minutit, et sefiir korralikult jahtuks.

Sefiirikorvikeste kokkupanek: aseta iga muretainakorvikesse põhja kuhjaga teelusikatäis hapukat moosi. Aseta pritskotile meelepärane otsik ja kaunista korvikesed sefiiriga – esmalt mööda korvikese sisekülge, siis ülespoole sefiiritornikest “ehitades”.

Hoia serveerimiseni jahedas ja kuivas.

Pilt: Lihtsadretseptid.ee
Retsept: http://nami-nami.ee/

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.