Ricotta-šokolaadikook maapähklivõi kastmega

  • Põhi:
  • 150 gDigestive küpsiseid
  • 75 gsulatatud võid
  • Täidis:
  • 600 gricotta kohupiima
  • 200 ghapukoort
  • 1 spljahu
  • 80 gsuhkrut
  • 2 tlvanillisuhkrut
  • 4muna
  • 75 mlkohvikoort
  • 200 gpiimašokolaadi
  • Maapähklivõikaste:
  • 3 kuhjaga splmaapähklivõid
  • 100 gfariinsuhkrut
  • 1,5 dlkohvikoort
  • Kaunistuseks:
  • mandlilaaste

Valmistamine:

Purusta küpsised ja sega sulavõiga. Suru küpsisesegu küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi (21-22 cm) põhja ning aseta täidise valmistamise ajaks külmkappi.

Sega kokku ricotta kohupiim, hapukoor, suhkur ja vanillsuhkur. Lisa ükshaaval vahustades munad ning lõpuks jahu.

Sulata väikeses potis madalal kuumusel šokolaad koos kohvikoorega.Vala pool šokolaadisegust küpsisepõhjale ja määri ühtlaselt laiali. Vala peale kohupiimasegu. Kõige peale nirista ülejäänud sulatatud šokolaad.

Küpseta kooki 150 kraadi juures umbes 50 minutit. Ahjust tulles on kook pealt veel võbisev, kuid jahtudes tahkub ilusti ära. Soovitavalt hoia kooki üleöö külmkapis.

Kastme jaoks tõsta maapähklivõi, koor ja fariinsuhkur potti ja kuumuta (võid korraks keema lasta) pidevalt segades kuni saad ühtlase kastme.
Aseta mandlilaastud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja rösti neid ahjus 180 kraadi juures umbes 5 minutit.
Serveeri kook maapähklivõikastme ja röstitud mandlilaastudega.

Pilt: Lihtsadretseptid.ee
Retsept: http://koogikontor.ee/

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.