Rebitav ahjusai

  • 400gpitsapõhjapulbrit
  • sulatatud võid
  • riivjuustu
  • peekonit
  • värskeid ürte
  • soola
  • pipart

Valmistamine:

Sulata või, lisa hulka tükeldatud peekon ja hakitud ürdid.
Valmista tainas pakil oleva juhendi järgi. Rulli tainas ristküliku kujuliseks (u 30×50 cm). Kata tainas sulavõi-ürdi seguga ja riivjuustuga (jäta osa riivjuustust hiljem peale raputamiseks), lisa veidi soola ja pipart. Lõika tainast 5 ühesuurust riba ja aseta need üksteise peale. Lõika ribad veel omakorda 5-6-ks ühesuuruseks ruudukujuliseks tükiks. Määri keeksivorm võiga või kata küpsetuspaberiga. Aseta tainaruudud vormi püstiselt tihedalt üksteise kõrvale. Määri pealt sulavõiga, raputa peale veidi ürte ja riivjuustu.
Küpseta 180 kraadises ahjus u 30-40 minutit kuni sai on pealt kuldne. Lase saial enne vormist väljavõtmist veidi jahtuda. Serveeri soojalt. Lõikama seda saia noaga ei pea, vaid saab ilusti rebida viile.

Pilt: Lihtsadretseptid.ee
Retsept: Lihtsadretseptid.ee erakogu

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.