Rabarbrikook kondenspiima ja beseekattega

  • Põhi:
  • 150gvõid
  • 1dlsuhkurt
  • 1muna
  • 3dlnisujahu
  • 1tlküpsetuspulbrit
  • näpuotsaga soola
  • Täidis:
  • 3munakollast
  • 1dlhapukoort
  • 350-400grabarbrit
  • 400gmagusat kondenspiima
  • Beseekate:
  • 3munavalget
  • 1dlsuhkrut

Valmistamine:

Vahusta või suhkruga. Lisa edasi vahustades muna. Lisa küpsetuspulbri ja soolaga segatud jahu, sega ühtlaseks tainaks. Määri tainas küpsetuspaberiga kaetud 28cm ümmargusse lahtikäivasse koogivormi. Küpseta põhja 200 kraadises ahjus 10 minutit.
Klopi lahti munakollased, sega hulka kondenspiim ja hapukoor ning lisa ka rabarbritükid, sega hoolikalt läbi. Vala täidis eelküpsetatud põhjale. Küpseta kooki 180 kraadises ahjus 30 minutit. Võta kook ahjust ja valmista beseekate. Selleks vahusta munavalged suhkruga tugevaks vahuks. Määri besee koogile ja küpseta kooki veel 10 minutit kuni besee hakkab muutuma kuldseks. Ahjust välja võttes lasta natuke jahtuda ning raputa peale tuhksuhkrut.

Pilt: Lihtsad retseptid
Retsept: Internet

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.