Rabarberivõie

  • 300gpuhastatud ja tükeldatud rabarbereid
  • 100gsuhkrut
  • 50gvett
  • 1splsidrunimahla
  • 1suur muna
  • 2munakollast
  • 1splvõid

Valmistamine:

Aseta rabarberitükid suhkru ja veega potti. Lase keema tõusta ja kuumuta keskmisel kuumusel u 15 minutit kuni rabarber on pehme. Sega juurde sidrunimahl.
Klopi munad kausis kergelt lahti. Lisa munadele, samal ajal vispeldades, u 1 dl rabarberisegu.
Seejärel lisa aeglaselt muna-rabarberisegu tagasi potti rabarberitele, samal ajal taas hoolikalt vispeldades, et muna ei läheks tükki.
Kuumuta segu pidevalt segades keskmisel kuumusel u 10 minutit, kuni segu hakkab paksenema. Kõige viimasena sega hulka või.
Enne serveerimist lase täielikult maha jahtuda.
Võie säilib külmkapis u nädala.

Pilt: Lihtsadretseptid.ee
Retsept: Internet

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.