Pulled pork e rebitud sealiha

  • u 1,6kgkondita ja kamarata sealiha (rasva peab ka kindlasti lihas olema, muidu jääb kuiv. Kaelakarbonaad või aba sobivad hästi)
  • 2slpaprikapulbrit
  • 1tlsuitsupaprikapulbrit
  • 1tltšillipulbrit
  • 2tlmusta purustatud pipart
  • 1tlsoola
  • 3sltumedat suhkrut ( melassisuhkur, muscovado või fariinsuhkur)
  • 50mlpunase veini äädikat
  • 3sloliiviõli

Valmistamine:

Maitsesegu valmistamiseks sega omavahel paprika-, suitsupaprika-ja tšillipulber, suhkur, pipar ja sool. Hõõru punase veini äädika ja oliiviõliga pastaks.
Aseta liha ahjuvormi, hõõru liha igast küljest korralikult maitsepastaga kokku. Kui maitsesegu jääb üle, vala lihtsalt lihatükkidele. Aseta küpsemise ajaks peale foolium. Küpseta liha 110-kraadi juures 6-7 tundi kuni liha on pehme. Keera ahi kinni ja lase lihal veel umbes tund ahjus seista.
Seejärel rebi liha kahe kahvli abil tükkideks. Küpsemisest järele jäänud vedelikku saad kasutada liha niisutamiseks ja leemena.

Pilt: Lihtsadretseptid.ee
Retsept: www.siitnurgastjasealtnurgast.ee

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.