Piparkoogitainas

  • 250gDan Sukkeri siirupit
  • 1pkpiparkoogi maitseainet
  • 170gsuhkrut
  • 250gvõid
  • 2muna
  • 600gnisujahu
  • 1tlsoodat
  • 1tlküpsetuspulbrit
  • Kes soovib ise siirupi valmistada siis:
  • 150gsuhkrut
  • 1spljahvatatud kaneeli
  • 1tljahvatatud musta pipart
  • 2tljahvatatud nelki
  • 1spljahvatatud kardemoni
  • 1tlingveri pulbrit

Valmistamine:

 Kuumuta potis siirup suhkru ja maitseainetega keemiseni,tõsta pott tulelt ja sega juurde tükeldatud või.Sega kuni või on sulanud, lase veidi jahtuda ja lisa kloppides juurde ükshaaval munad. Sega jahu, sooda ja küpsetuspulbriga ning lisa vähehaaval siirupivõi segule.Sõtku taigen hoolega läbi ja paki kilesse.Hoia vähemalt järgmise päevani külmikus. Tainas peab saama parajalt paks, et saab kilesse pakkida, kui külmast välja võttes on tunda et vedel, ei lase rullida siis tuleks jahu juurde sõtkuda.

Hoida üks ööpäev soovitavalt kilesse pakitud taigent külmkapis.
Rullida jahusel laual õhukeseks ja vormidega piparkoogid välja lõigata ning küpsetada 200 kraadi juures umbes 6 minutit

Siirupi valmistamine: 150g suhkrut poti põhjas karamellistada ning ettevaatlikult niristades lisada kuum vesi pidevalt edasi segades. Võta tulelt ja lisada maitseained.
Edasi nii nagu ülevalpool retseptis kirjas on.

Retsept: Lihtsad retseptid erakogu

“Piparkoogitainas” on saanud ühe vastuse

  1. Anonüümne ütleb:

    väga head piparkoogid

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.