Pavlova

  • Beseepõhi:
  • 6suurt toasooja munavalget
  • 0.25tlsoola
  • 300gsuhkrut
  • 1slkartulitärklist
  • 1tlvanilliekstrakti
  • 2tlsidrunimahla
  • Täidis:
  • 1suur pakk vahukoort
  • suhkur ja vanillsuhkur ( maitse järgi)
  • maasikaid, mustikaid, füüsaleid jms.

Valmistamine:

Kuumuta ahi 160ºC. Joonista küpsetuspaberile 28 cm rõngas, tõsta see ahjuplaadile.
Klopi munavalged näpuotsatäie soolaga üsna tugevaks vahuks. Lisa suhkur (umbes kolmes jaos) ning vahusta, kuni saad tugeva läikiva vahu. Puista peale kartulitärklis, sidrunimahla ja vanilliekstrakt ning sega ettevaatlikult läbi.

Tõsta munavalgevaht küpsetuspaberile joonistatud rõnga keskele, nii et servad oleksid kõrgemad ja keskelt siledam ja madalam (sinna tuleb pärast täidis).

Tõsta Pavlova koos ahjuplaadiga ahju ning KOHE alanda ahju kuumust 110ºC. Küpseta 1,5 tundi (koputa õrnalt beseed – kui see tundub kuivanud ja küps, siis on tordipõhi valmis; kui on veel pehme, siis küpseta veel veidi). Keera tuli kinni, jäta ahjuuks irvakile ning lase Pavloval ahjus jahtuda.

Libista jahtunud Pavlova ettevaatlikult suurele tordialusele.

Kreemi jaoks vahusta rõõsk koor suhkruga tugevaks vahuks, siis sega vanilliseemnete või -ekstraktiga ühtlaseks. Tõsta kreem Pavlova keskele süvendisse.

Kaunistamiseks võib kasutada erinevaid marju (maasikaid, mustikaid, füüsaleid jms)

Pilt: Heilika
Retsept: Mugandatud nami-nami retseptikogust

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.