Õhulised juustupätsid

  • 100gvõid
  • 2,5dlvett
  • 1/2tlsoola
  • 2,5dljahu
  • 4suuremat muna
  • 100griivitud juustu
  • värskelt hakitud tüümiani
  • värskelt jahvatatud musta pipart

Valmistamine:

Aseta potti vesi, või ja sool ka lase keema tõusta. Tõsta pott tulelt ning lisa jahu. Sega kiiresti puulusikaga ühtlaseks. Pane pott uuesti tulele ja sega, kuni tainas poti külgedelt lahti lööb ja moodustab ühtlase palli. Tõsta uuesti tulelt ja lase tainal jahtuda.
Seejärel lisa ükshaaval munad, iga muna lisamise järel sega tainas korralikult läbi.
Kui munad on kõik taina sisse segatud, siis lisa riivjuust, tüümian ja pipar ja sega kõik ühtlaseks tainaks.
Vormi lusika abil või käte vahel väikesed pallid ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta juustupallikesi eelkuumutatud ahjus 220 kraadi juures umbes 10 minutit.
Alanda kuumust 170 kraadini ja küpseta veel umbes 15 minutit, kuni juustupallid on kuldsed.

Pilt: Lihtsadretseptid.ee
Retsept: http://toiduteemal.blogspot.com.ee/

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.