Moskva saiakesed

  • Taigen:
  • 5dlpiima
  • 50gpärmi
  • 1,5dlsuhkur
  • 0,5tlsool
  • 1muna
  • 1kgjahu
  • 150gvõi
  • Kreemitäidis:
  • 2,5dlpiim
  • 3sljahu
  • 3slsuhkur
  • 2munakollane
  • 1tlvanilliinsuhkur
  • 2slvõi

Valmistamine:

Taigna valmistamine:
Kuumuta piim käesoojaks, lisa murendatud pärm, suhkur ja sool ning sega, kuni pärm on lahustunud. Lisa muna, jahu ja toasoe või ning sõtku ühtlaseks tainaks. Lase tainal soojas kohas rätikuga kaetult kahekordseks kerkida.

Kreemi valmistamine:
Vispelda potis piim, jahu ja suhkur ühtlaseks ja kuumuta nõrgal kuumusel pidevalt segades segu paksenemiseni. Tõsta tulelt ja klopi juurde munakollased. Pane tagasi pliidile ning kuumuta veel veidi, kuni kreemi paksenemiseni. Võta tulelt ja maitsesta vanillsuhkruga. Lisa või ja sega ühtlaseks. Jahuta täielikult enne saiakeste vormimist.

Sõtku kerkinud tainast kergelt jahusel laual ja rulli laiali. Lõika ristkülikukujulised tükid ning tõsta lusikaga keskele kreem. Aseta tainatükkidel nurgad vaheliti ja suru kergelt kokku. Tõsta saiad ahjupladile ja lase 10 minutit kerkida.
Pintselda saiakesed lahtiklopitud munaga ja küpseta 200-kaadises ahjus 10 minutit. Puista üle tuhksuhkruga.

Pilt: Lihtsad retseptid
Retsept: Internet

“Moskva saiakesed” on saanud ühe vastuse

  1. Epp Viires ütleb:

    OOOHHH!!!!Küll need on head ja nostalgilised saiad, ja veel nii hea kreemiga!!!!OOOHH!!!Nmm-Nämm, nämm!!!!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.