Manhattani toorjuustukook

  • Põhi:
  • 8tkdigestive küpsiseid
  • 50gsulatatud võid
  • Täidis:
  • 400gPhiladephia toorjuustu (full-fat)
  • 75gsuhkrut
  • 2muna
  • 0,5tlvanilliekstrakti
  • 1tlvanillisuhkrut
  • Kate:
  • 250ghapukoort
  • 2slsuhkrut
  • 0,5tlvanilliekstrakti

Valmistamine:

Sega purustatud küpsised ja sulatatud või. Suru küpsisepuru 20-23 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale. Pane külmikusse.
Valmista täidis. Sega kõik ained omavahel, soovi korral vahusta kergelt mikseriga. Vala täidis küpsisepõhjale ja küpseta 180kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni mass on enam-vähem hüübinud.
Lase 20 minutit jahtuda.
Sega hapukoor, suhkur ja vanill, vala ettevaatlikult jahtunud koogile. Küpseta 230kraadises ahjus 5-7 minutit, kuni on näha, et hapukoorekiht on pealt veidi kuivemaks muutunud.
Lase enne serveerimist põhjalikult jahtuda.

Ps! Mina olen kypsiseid rohkem pannud!
Teisel päeval on kook kõige maitsam, st kypsetada eelmine päev valmis!

Pilt: Angela
Retsept: Angela erakogu

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.