Makroonid

  • 2munavalget (toatemperatuuril)
  • 80gmandlijahu
  • 130gtuhksuhkurt
  • 30gvalget suhkrut
  • 2tltoiduvärvi (soovi korral)

Valmistamine:

Sõelu kaussi mandlijahu, tuhksuhkur ja pulbriline toiduvärv. Sega kõik hästi ühtlaseks kokku. Eralda munavalged kollastest. Vahusta munavalged pehmeks tugevaks vahuks, lisa suhkur. Sega mandlijahusegu munavalgete sisse. Kasuta selleks spaatlit ja sega aeglaselt segu alt üles poole tõstes.

Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Tõsta makroonitainas pritskotti ja pigista ahjuplaadile(või spetsiaalsele alusele) enamvähem ühesuurused ringid. Löö plaati 3-5 korda vastu lauda, et tainast tuleksid välja õhumullid. Kui makroonidel on taina pigistamisest tipud, siis tee näpp märjaks ja silu õrnalt ühtlaseks. Lase makroonidel 25-30 minutit seista.

Küpseta 150-kraadises ahjus ca 15 minutit.

Tõsta makroonid välja ja lase jahtuda.

Valmista meelepärane täidis, tõsta 1tl ühele makrooni põhjale ja suru õrnalt teine makrooni pool peale.

Täidiseks nt:
100ml vahukoort

100g tumedat šokolaadi

Kuumuta vahukoor, kuid ära keeda!! Lisa hakitud šokolaad ning sega kuni moodustub ühtlane mass. Lase taheneda ca 15-20 minutit sügavkülmas enne kasutamist.

Pilt: Lihtsad retseptid
Retsept: https://umamiblogi.wordpress.com/

“Makroonid” on saanud 2 vastust

  1. Epp Viires ütleb:

    Hoooo!!!Ohooo!!!Küll on kenad makroonid!!!Kui kena, et olemas häid retsepte!!!Mida saab teha ikka ja jälle!!!
    Kui tore, et on olemas häid ideid, mida saab panna edukalt jõulu lauale!!!Kindlasti need on sellised, mis kaovad nagu niuhti jõulu laualt!!!!Kohe kiiresti!!!Ja seda, et makroone ei myydaks Kaubamajas– – või Stockmannis— ärge tulge ütlemagi!!!

  2. Epp Viires ütleb:

    oohhh!!!!küll on kenad makroonid ja hea retsept!!!Nämm-nämm!!!!

Vasta Epp Viires-le Tühista vastus

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.