Lihtne kringel kaneeliga

  • Tainas:
  • 2,5dlpiima
  • 25gpärmi
  • 100gsuhkrut
  • 4gsoola
  • 500gjahu
  • 90gvõid
  • Täidis:
  • 90gvõid
  • 90gsuhkrut
  • 8gjahvatatud kaneeli
  • Soovi korral:
  • rosinad

Valmistamine:

Kuumuta piim käesoojaks (37 kraadi). Hõõru pärm suhkru ja soolaga vedelaks. Vala segades juurde piim. Lisa segades juurde jahu ning seejärel pehme toasoe või. Sõtku seni kuni tainas käte ja kausi küljest lahti lööb. Lase tainal soojas rätiku all kerkida umbes 30 minutit.

Seejärel valmista täidis, segades kõik komponendid ühtlaseks massiks.

Kerkinud tainas pane jahusele lauale ning rulli piklikuks tükiks. Määri peale või-täidis ning rulli tainas pikemast otsast kokku. Lõika pikuti rull pooleks ja põimi kokku neid rulle üksteisest üle tõstes. Tõsta kokkupõimitud rull küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 200 kraadi juures 25-30 minutit. Peale küpsetamist piserda üle kergelt veega, enne serveerimist raputa üle tuhksuhkruga.

Pilt: Lihtsadretseptid.ee
Retsept: kokkama.ee

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.