Kukeseenesaiad

  • Tainas:
  • 25gtoasooja pärmi
  • 2,5dlkäesooja vett
  • 1tlsoola
  • 0,5dlõli
  • 6-7dlnisujahu
  • Täidis:
  • 300gkukeseeni
  • 50gvõid
  • 1suurem sibul
  • 200griivitud juustu
  • värsket tilli ja peterselli
  • sool
  • pipar
  • Määrimiseks:
  • 1muna

Valmistamine:

Hõõru pärm soolaga vedelaks. Lisa käesoe vesi, õli ja vähehaaval jahu, sõtku ühtlaseks tainaks. Lase rätiku all kerkida 0,5-1 tund ehk taina mahu kahekordistumiseni. Samal ajal valmista täidis. Selleks puhasta ja tükelda seened (väiksemad jäta terveks). Kuumuta pannil, kuni kogu seentest eralduv vedelik on aurustunud. Lisa või ja hakitud sibul ning pruunista seened koos sibulaga. Maitsesta soola-pipraga ja lase jahtuda.

Rulli tainas jahusel laual piklikuks nelinurgaks, määri peale kukeseene-sibulasegu. Puista üle riivjuustu ning hakitud tilli-peterselliga. Keera tainas koos täidisega rulli ja lõika 2-3cm laiusteks viiludeks. Tõsta need kõpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja lase rätiku all 30 minutit kerkida. Määri lahtiklopitud munaga ning küpseta 225 kraadises ahjus 17-20 minutit (pöördõhurežiimil 7-10 minutit) või kuni saiad on kuldkollased.

Pilt: Lihtsadretseptid.ee
Retsept: "Väike saiaraamat" Lia Virkus

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.