Kreemine maapähklivõi-kohupiimakook

  • Põhi:
  • 50gsulatatud võid
  • 175gDigestive küpsiseid
  • Täidis:
  • 5želatiini lehte
  • 600gmaitsestamata kohupiimakreemi
  • 175gmaapähklivõid
  • 175g(heledat) suhkrusiirupit
  • 150mlpiima
  • Kate:
  • 200mlvahukoort
  • 3tlsuhkrut
  • 1tlvanillisuhkrut
  • hakitud maapähkleid

Valmistamine:

Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru küpsisepuru 22-24 cm koogivormi põhjale.
Aseta želatiinilehed täidise valmistamise ajaks külma vette.
Täidise valmistamiseks sega omavahel kohupiimakreem, maapähklivõi ja suhkrusiirup ühtlaseks.
Pigista želatiinilehtedest liigne vesi välja ja pane koos piimaga potti ja kuumuta, kuni želatiin on sulanud. Seejärel sega täidise hulka.
Vala segu küpsisepõhjale ja aseta külma tarduma.
Serveerimisel vahusta vahukoor suhkruga ja kata kook vahukoorega. Puista peale hakitud maapähkleid.

Pilt: Lihtsad retseptid
Retsept: Kohandatud väliskirjandusest

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.