Kartuli-lõhe püreesupp

  • 200gkartult
  • 50gsibulat
  • 1500glõhe(supikogu)
  • 1000mlvett
  • 150grõõska koort
  • sool, terapipar, loorber

Valmistamine:

Alusta puljongi keetmisest. Võta pott ja pane lõhe külma veega keema, lisa terapipar ja loorber. Keeta 35-40 minutit. Koori ja tükelda kartul ning sibul kuubikuteks. Pane kartul puljongisse keema, kuumuta pannil väheses võis sibul ja lisa puljongisse. Keeda umbes 5 minutit. Eemalda lõhe liha luudelt. Osa lõhe tükidest jäta alles, et supitaldrikusse supile peale panna. Püreesta kartul ja sibul saumiksriga ning lisa rõõskkoor. Lisa lõhe supile ja sega kokku. Maitsesta supp soolaga.

Kaunistada peterselliga, rohelise sibula ja tilliga.

Pilt: Ivi
Retsept: Ivi erakogu

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.