Hakkliha-kukeseene pitsa

  • Põhi:
  • 2klsooja piima
  • 1muna
  • 30gpressipärmi
  • 4tlsuhkurt
  • 4splõli või sulatatud margariini
  • 2klnisujahu
  • Täidis:
  • 500ghakkliha
  • veidi kukeseeni
  • 1mugulsibul
  • 50gtomatipastat
  • veidi soola, pitsa-ja liha üldmaitseainet
  • 400griivjuustu

Valmistamine:

Pärm vedeldada suhkruga tassis, piim soojendada u 30 kraadini, lisada vedeldatud pärm, sega läbi. Lisa muna, veidi soola, õli ning kõige lõpuks jahu. Segada hoolega läbi et tekiks ühtlane üsna vedel (hapukoore paksune) taigen. Jäta rätiku alla sooja kohta kerkima 15-20 minutiks.
Sel ajal kui tainas kerkib valmistada kate.

 

Hakkliha, kukeseene, sibul praadida, maitsestada maitseainetega. Lisa edasi praadides tomatipasta, hautada mõned minutid.
Soojenda ahi 200 kraadini.
Vala taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta ahjus seni kuni taignale on tekkinud peale kerge koorik, umbes 5 minutit. Võta ahjus välja ning aseta peale pitsakate. Küpseta edasi umbes 15 minutit. Seejärel kata täidis riivjuustuga ning küpseta kuni riivjuustu täieliku sulamiseni.

Pilt: Lihtsad retseptid
Retsept: Ivi erakogu

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.