Hakkliha-juustupirukas

  • Põhi:
  • 4dlnisujahu
  • 0,5tlsoola
  • 175gvõid
  • 2-3slkülma vett
  • Täidis:
  • 250glillkapsaõisikuid
  • 10cmjupp porrulauku (valge osa)
  • 300gkalkunihakkliha
  • 100gspinatilehti
  • 100gsinihallitusjuustu
  • soola
  • pipart
  • Kate:
  • 3muna
  • 2dlpiima
  • soola

Valmistamine:

Põhja jaoks sega jahu ja sool ning näpi hulka või. Lisa vesi ja sega kõik ühtlaseks tainaks. Vooderda 24cm läbimõõduga vormi põhi ja ääred tainaga ning aseta täidise valmimise ajaks külmkappi.
Lõika lillkapsas väiksemateks tükkideks ja keeda soolaga maitsestatud vees poolpehmeks. Nõruta ja pane kaussi.
Viiluta porrulauk ja prae koos hakklihaga, maitsesta soola-pipraga. Prae, kuni hakkliha roosakas värvus kaob, seejärel lisa praetud segu lillkapsale. Samal pannil prae paar minutit spinatilehed läbi. Lisa samuti kaussi ning sega kogu segu läbi. Aseta segu pirukapõhjale, riivi peale sinihallitusjuust.
Sega omavahel katte ained, maitsesta soolaga ja vala pirukale.
Küpseta 190 kraadi juures 35 minutit. Enne söömist lase veidi jahtuda.

Pilt: Lihtsad retseptid
Retsept: linnuliha.ee

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.