Eelkergitusega pärmitaigna juustu-porgandi rullid

  • 1. etapp:
  • 50gpärmi
  • 0,5lleiget piima
  • 2,5dlsuhkrut
  • 400gjahu
  • 2 etapp:
  • 450gjahu
  • 2lahti klopitud muna
  • 1,5dlõli
  • 1tlsoola
  • porgand
  • juust
  • majonees
  • lihaüldmaitseaine

Valmistamine:

1 etapp:

Pärm suhkruga vedelaks hõõruda, piim leigeks ajada, pärmi suhkru segu piima sisse, juurde jahu ja panna 20 minutiks sooja kohta kerkima. Võta 2 muna külmkapist soojenema, samuti ka õli.

 

2 etapp:

Kui taigen on kerkinud, lisa lahtiklopitud muna, õli, sega. Jahu sega koos soolaga eelnevalt kokku, lisa juurde ja sega kõik korralikult kokku, kui ei löö kohe kausi küljest lahti, siis lisa natuke jahu juurde. Pane kaetud käterätikuga sooja kohta 1 tunniks seisma, kuniks tainas on kerkinud ääreni. Soovitan suuremat kaussi. Kui tainas valmis rullimiseks, siis pane lauale natukene jahu, kalla taigen välja, sõtku tainas läbi ja hakka rullima. Kata majoneesiga rullitud tainas ja lisa peale endale sobivas koguses riivitud juust ja riivitud toores porgand, viimaks lisa lihaüldmaitseaine. Mida rohkem juustu ja porgandit seda parem. Rulli tainas, lõika väikesed rullid ning küpseta ahjus 200-kraadi juures 20-30 minutit. Kindlasti jälgi, kui kaunid kuldpruunid peale siis võta välja.

Pilt: Merit
Retsept: Meriti erakogu

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.