Brownie-toorjuustu marmorkook mustade sõstardega

  • Brownie kiht:
  • 200 gpiimašokolaadi (võib ka tumedat šokolaadi kasutada, siis lisa 100 g suhkrut 80 asemel)
  • 180 gvõid
  • 80 gsuhkrut
  • 1 slvanillisuhkrut
  • näpuotsaga soola
  • 3muna
  • 100 gnisujahu
  • Toorjuustukiht:
  • 400 gmaitsestamata toorjuustu
  • 300 gvanilli kohupiimapastat
  • 50 gsuhkrut
  • 3muna
  • Mustasõstra-vahukoor:
  • 300 gmusti sõstraid
  • 1 slsuhkrut
  • 200 ml35% koort
  • kaunistuseks suur peotäis musti sõstraid

Valmistamine:

Esmalt tee valmis brownie kiht. Selleks murenda šokolaad potti ja lisa tükkidena või. Sulata madalal kuumusel aeg-ajalt segades. Lisa suhkur, vanill ja näpuotsaga soola, sega läbi ja lase veidi jahtuda. Seejärel lisa ükshaaval munad, iga muna lisamise järel segades. Lõpuks lisa jahu ja sega tainas ühtlaseks. Kata 20 cm vormi põhi küpsetuspaberiga ja vala tainas vormi.

Toorjuustukihi jaoks sega lusikaga toasoe toorjuust, kohupiimapasta ja suhkur. Lisa ükshaaval munad, iga lisamise järel korralikult läbi segades. Vala toorjuustukiht brownie kihile. Tõsta tainast alt üles lusikaga, nii et kihid seguneksid ja moodustuks marmorjas tainas.

Küpseta kooki 175 kraadi juures umbes 45-55 minutit. Valmis kook võib keskelt veel veidi võdiseda. Tõsta kook ahjust, lase toatemperatuuril jahtuda ja seejärel hoia 10-12 tundi külmkapis.

Enne serveerimist tee mustsõstravahukoor. Selleks püreesta mustad sõstrad suhkruga. Vahusta koor üsna tugevaks vahuks ning sega vahukoore hulka mustsõstrapüree. Määri vahukoor koogile ja kaunista kook mustade sõstardega.

Pilt: Lihtsadretseptid.ee
Retsept: https://mariliisilover.com/

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.