Banaani toorjuustukook

  • Biskviitpõhi:
  • 4muna
  • 1dljahu
  • 1dltärklis
  • 2dlsuhkur
  • 3splkakao
  • 1tlküpsetuspulber
  • Kreem:
  • 2pkvahukoor
  • 1pkmaitsestamata toorjuustu
  • 200gtumedat šokolaadi (Bitter)
  • 1dlsuhkur
  • maitse järgi vaniljet
  • 3keskmist banaani
  • Immutamiseks:
  • kange kohv
  • veidi konjakit (nt. kreemliköör Vana-Tallinn)

Valmistamine:

Vahusta toasoojad munad suhkruga, sega omavahel jahu, tärklis, kakao ja küpsetuspulber ning sõelu munavahule õrnalt segades. Küpsetada 180 kraadi juures ca 10-15 minutit, lase jahtuda ning lõika pooleks, või küpsetada teine põhi lisaks.

Kreem: vahusta koor suhkruga, lisa toasoe toorjuust ja jätka vahustamist, nõristada juurde sulatatud sokolaad ning vahusta tugevaks vahuks.

Põhi immuta kohvi-konjaki seguga ja kata kreemiga, lao banaani rattad terve koogipõhja ulatuses, asetada peale teine kiht, immuta ja kata jälle kreemiga. Kaunista vastavalt oma soovile riivitud sokolaadi ja marjadega jms. Lase seista külmas 4-5 tundi.

Pilt: Ivi
Retsept: Ivi erakogu

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.