Astelpajukook

  • Tainas:
  • 200gjahu
  • näpuotsatäis soola
  • 100gkülma võid
  • 90gpeensuhkrut
  • 1muna
  • Täidis:
  • 1sidruni koor
  • 100gpeensuhkrut
  • 4muna
  • 200mlastelpajumahla
  • 50gvõid

Valmistamine:

Põhja jaoks sega köögikombainis jahu, sool, tükeldatud külm või ja suhkur. Lisa muna, sega ühtlaseks ja vajuta tainas 24-26 läbimööduga koogivormi põhja. Tõsta 30 minutiks külmkappi. Seejärel küpseta 200 kraadises ahjus 25-30 minutit.
Täidise jaoks hõõru riivitud sidruni koor ja suhkur ühtlaseks niiskeks puruks. Klopi juurde munad ja astelpajumahl. Kuumuta segu keeva vee kohale asetatud kausis (kausi põhi ei tohi vette ulatuda!) kuni täidise temperatuur on 82-83 kraadi, samal ajal vispliga segades (ca 10 minutit). Eemalda kauss tulelt, lase täidisel jahtuda 60 kraadini. Sega hulka tükeldatud või ja mikserda segu vähemalt 5 minutit kuni kreem on siidine ja läikiv.
Vala täidis küpsetatud põhjale, lase külmkapis taheneda vähemalt 1 tund.

Pilt: Lihtsadretseptid.ee
Retsept: liisil.blogspot.com

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.