Astelpaju mesi

  • astelpaju marjad
  • mesi

Valmistamine:

Aseta purki või pudelisse värsked või külmutatud astelpaju marjad 2/3 ulatuses, vala peale kristalliseerumata mesi kuni purk/pudel on peaaegu täis. Kaas peale ning külmikusse nädalaks või paariks seisma. Esimestel päevadel võiks purki kapis keerata paar korda päevas korraks tagurpidi, et mesi saaks valguda igalepoole marjade vahele. Mesi tõmbab astelpajust mahlad välja ning valmis toode on siis, kui mesi muutub vedelaks (siirupi taoliseks).
Valmis vitamiiniampsu hoia külmikus ja võta igal hommikul supilusikatäis või rohkem, kuidas endale õigem tundub.
Külmetushaiguste korral suurenda annust 3-4 korra peale ööpäevas ning see hoiab arsti ja ravimid perest eemal.

Pilt: Lihtsadretseptid.ee
Retsept: hingepeegel.ee

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.