Ahjupasta peedi ja suitsusingiga

  • 4-le
  • 190 gpastat
  • 0,5sibul
  • 2-3küüslauguküünt
  • 1 slvõid
  • 1 sljahu
  • 200 mlpiima
  • 75 gtoorjuustu
  • 140 gCheddari juustu
  • 100 gsuitsusinki
  • rohelist sibulat
  • pipart, soola
  • 200 gkeedetud peeti

Valmistamine:

Keeda pasta al dente ehk 7-8 minutit.

Haki sibul ning prae pannil koos võiga kuni sibul muutub kuldseks. Lisa juurde purustatud küüslauk ja prae veel veidi.

Sega hulka jahu, seejärel lisa piim ja toorjuust ning sega hoolikalt mõni minut kuni kaste pakseneb.

Vähenda kuumust madalamaks ning sega kastme hulka hakitud suitsusink, hakitud roheline sibul ning pool riivjuustu kogusest. Maitsesta soola ja pipraga.

Viimasena lisa keedetud pasta ning kuubikuteks lõigatud peet. Aseta segu ahjuvormi, kata ülejäänud riivjuustuga ning küpseta ahjus umbes 20 minutit.

Pilt: Lihtsadretseptid.ee
Retsept: Ajakiri Oma Maitse

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.